Marcelle Hudon & Maxime Rioux (CAN)

The Pavilion

Gratis: € 0

Een klein ensemble van mechanische poppen wordt tot leven gebracht door geluidsfrequenties. Lichte poppen, bevestigd op speakers en motortjes, worden schijnbaar in beweging gezet door onzichtbare krachten. Hun dansende schaduwen vergezellen hen. Het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een klein concertje, ze gaan hierbij in interactie met de muzikant. Het project is een samenwerking tussen Marcelle Hudon en Maxime Rioux. Hun gemeenschappelijke spontaniteit blijft verrassen.

Marcelle Hudon
Poppenspeler en multidisciplinair kunstenaar. Marcelle combineert theater en visuele kunst. Ze werkt met schaduwen, poppen, live video, objecten en performance. Ze maakt fascinerende shows waarbij de scène een uitbreiding wordt van haar studio. Voorstellingen waarin alles mogelijk is en niets voorspelbaar. Haar creaties zijn op verschillende internationale festivals voorgesteld. Hudon werkt als schaduw- en poppendesigner mee aan voorstellingen voor jong en oud. 

Maxime Rioux
Al verschillende jaren werkt Maxime Rioux aan een systeem dat hem toelaat om akoestische instrumenten te laten spelen via onhoorbare frequenties. Hij creëert voorstellingen / installaties waar het lichaam, objecten en muzikale instrumenten systematisch in interactie gaan met elkaar.

Compositie, poppen Marcelle Hudon Animatie, poppen Maxime Rioux Sound design Martine H. Crispo Mechanismes Wissam Saliba
Dit project is mede mogelijk gemaakt door Canada Council for the Arts. Het is gecreëerd in maart 2014 voor het festival Casteliers in Oboro (Montreal).

 

Gelieve uw ticket te reserveren.

Gratis
Installatie