Ine Ubben (BE)

Thuis Home Domov

BASISPRIJS: € 12 - Kansentarief 23/24: € 2.4

In ons dagelijks leven zijn we verstrengeld met de voorwerpen rondom ons en beschouwen we ze als vanzelfsprekend, maar wanneer we de tijd nemen om er met aandacht bij stil te staan, blijkt er meer te ontdekken. De rondslingerende sokken zijn sporen van onze huisgenoten. De enkele tandenborstel herinnert ons eraan dat we hier alleen leven. De verhalen die we in onze voorwerpen verzamelen, zijn intiem en persoonlijk en tonen tegelijkertijd een gemeenschappelijkheid, iets dat ons verbindt.

De voorstelling Thuis, Home, Domov is een participatieve theatervoorstelling, waarin maker en publiek op zoek gaan naar de poëzie in alledaagse persoonlijke dingen die we rondom ons verzamelen. Centraal staan 100 koffiekopjes, close companions, die we thuis zo vaak tegenkomen.

Thuis, Home, Domov is een speelplaats, een ontmoetingsplek voor mensen en objecten, waar we observeren, verkennen, spelen, ontdekken en leren in vraag stellen.

Het publiek over de voorstelling: "Als ik terug thuis ben, zal een doodgewone tas, nooit meer gewoon zijn. Hoe iets alledaags zo poëtisch kan zijn".

Concept en spel Ine Ubben Artistieke coaching Astrid Bossuyt, Marie van Praag, Janne de Bruin, Olga Zienbinska, Annelies van Hullebusch en Stef Geers Steun C-mine, C-takt, De Veerman, Het Nieuwstedelijk, Performance Art Space Cross Attick Prague, Stad Genk Cultuur