Joren Vandenbroucke & Annelies Van Hijfte (BE)

Drie geraniums op een vensterbank

Huiskamer Tickets
Huiskamer Tickets
Huiskamer Tickets
BASISPRIJS: € 12 - Kansentarief 23/24: € 2.4

Dompel je onder in de VR-performance Drie geraniums op een vensterbank, een hedendaagse performance van een nieuw collectief dat tot stand kwam dankzij Eigen Kweek, een initiatief dat jonge Vlaamse makers ondersteunt bij het begin van hun artistiek traject. 

Drie geraniums op een vensterbank is een participatieve ervaring in een lokale huiskamer voor een publiek van tien personen over het leven en onderbewustzijn van Patrick, een eenzame ziel op zoek naar zichzelf.

Drie geraniums op een vensterbank is een immersieve performance waarin drie kamerplanten een blik werpen op hun besnorde eigenaar: Patrick, een man van eind de dertig die eruitziet als een man van eind de veertig. Via virtual reality stapt men mee in de werkelijkheid die de man voor zichzelf opzette, maar waar hij onvermijdelijk in vast komt te zitten. Het publiek neemt plaats naast de geraniums en krijgt een intieme blik in dit schouwspel. 

Drie geraniums op een vensterbank is een verhaal over verzuchting en verveling, over groener gras en speling van het licht, over wachten en onderweg zijn. Joren Vandenbroucke en Annelies Van Hijfte brengen deze performance telkens voor een beperkt publiek van tien personen in een lokale huiskamer. Vanuit hun achtergrond in animatiefilm en opera gaan ze aan de slag met virtual reality om het verhaal tot op de huid van het publiek te brengen. Zoals Joren het beschrijft in een interview met De Grote Post: “de huiskamer wordt een canvas waarop ik virtuele penseelstreken aanbreng. Zo stappen we een extended reality in, mét live zang van Annelies. Vanaf dan zien de toeschouwers alles vanuit het perspectief van de geraniums”. Of zoals VRT NWS betitelt: “virtuele animatiefilm die zintuigen prikkelt”. U zult de natte potgrond als het ware voelen, Patrick ruiken, zijn twijfels horen.

 

Creatie Joren Vandenbroucke & Annelies Van Hijfte
Techniek Lucas Dewulf